Mit tudnak a francia a nők, amit mi nem?

Biztos, hogy többet tudnak?

...vagy csak mi vagyunk vakok?

Mireille Guiliano: A francia nők nem híznak

Athenaeum Kiadó 

Tényleg le lehet fogyni a pezsgőtől? Kenyér, bor és csokoládé - lehet bűntudat nélkül vétkezni? Ez az étvágygerjesztő, szemléletmód-alakító könyv, amely humoros és bölcs tanácsokkal, követhető és meggyőző érvekkel hat a női szívekre, nem hétköznapi diétásrecept-gyűjtemény, nincsenek benne táblázatok, kalóriaszámítások, hiszen nem azt feszegeti, hogy mit tilos ennünk, hanem, hogy mit kell feltétlenül - bár mértékkel - kipróbálnunk. A mű olyan női titkokba avat be bennünket, hogy miként legyünk boldogok és soványak úgy, hogy még az élvezeteket is halmozzuk. Mireille szerint a szigorú diéták nem tarthatnak örökké, hiszen az állandó kalóriaszámolgatás előbb-utóbb az agyunkra megy, és még a súlyfelesleg is visszatér. Aki nem szeret órákat tekerni a szobabiciklin, az vegye fel a legdrágább körömcipőjét, ne használja a liftet, menjen gyalog a munkahelyére, és táplálkozzék változatosan, kis adagokkal, legfőképpen pedig élvezze az életet. Mireille Guiliano, ez az elegáns, vékony (!) francia hölgy sommelier-k, séfek és étteremvezetők között nevelkedett, és lett elismert pezsgőszakértő. A Sorbonne-on végzett, több nyelvből fordítói- és tolmácsképesítéssel is rendelkezik, jelenleg a Reimsben üzemelő, jó nevű Veuve Clicquot pezsgőüzem igazgatója. A világpolgár "gasztroguru" könyve 30 ország nőolvasóit szabadította meg testi-lelki súlyfeleslegétől. Bon appétit!
 
*     *     *
 
Neked is súlyfelesleged van?
Talán kevesebbet kéne enned, nem!?!
Sportolsz eleget (vagy egyáltalán)?
Kocsi és lift?
Meg dorbézolás tömény alkohol kíséretében?
Elég változatos az étrended?
Szoktál nassolni?
Kevés az időd és inkább mirelit, mint főt?
Egyedül eszel, ezért hanyagolod a tálalást?
Könnyebb a zsupsz a fotel elé, be a tévét és kellemeset a hasznossal vacsi és híradó (vagy más) együtt, fele idő alatt?
 
 
No, arra azért ne számíts, hogy mire elolvasod a könyvet, addigra felesleges kilóid olvadozni kezdenek vagy el is tünnek.
De tulajdonképpen a fenti kérdésekre kaphatsz válaszokat rendkívül kifinomult formában Mireille Guiliano, egy ízig-vérig nőies üzletasszony, topmenedzser tollából rendkívül kifinomult formában, amikor a boldogabb táplálkozáshoz kiinduló pontnak tekinthető, hogyan is élsz, mit is eszel önvizsgálat részt olvasod.
Majd amikor a válaszok jönnek, vagyis hogy mit tennének a francia nők a helyedben, akkor rádöbbenhetsz, hogy a válaszok nem is elrugaszkodottak, teljesen logikusak, sőt Te magad is tisztában vagy vele, hogy ezeket kellene tenned, csak épp' rutinná kellene fejlesztened.
Csak az első lépést kellene megtenni, s utána lépésről lépésre haladni, mint bármi másban az életben. Vagyis mindezen "közismert jó tanácsok" megvalósítása is rajtad múlik.
 
De a lényeg!
A francia nők sohasem fogyóznak és nem hagynak ki (cserélnek ki) soha semmit a receptből csak azért, hogy light-os  legyen kalóriailag.
A francia nők nem sportolnak, más módon adják meg a testüknek a mozgásigényt.
A francia nők mindent élvezettel tesznek, legfőképp az étkezést és ennek során élvezik az ízeket.
 
Háááát, igen!
Van még mit tanulnunk. De nem lehetetlen.
Persze nagyon könnyű arra fognunk, hogy a szerzővel ellentétben mindeket nem vet fl a pénz és nem olyan körökben morgunk. Mindeközben magunk is tisztában vagyunk vele, hogy a dolgok megváltoztatásához, élvezetesebbé tételéhez sokszor semmi köze a pénznek.
Csak meg meg kellene végre próbálnunk. 
... és Te is meg tudod csinálni.
 
Gondoltál már valaha arra, hogy egy szimpla vajas kenyér és sokkal ínycsiklandozóbb, ha egy kis sáfránnyal és/vagy bazsalikommal meghinted, díszíted, mint natúr?
 
Sokszor nem is kell sok és különleges ahhoz, hogy a megszokottat kívánatosabbá, élvezetesebbé tedd.
Hát akkor miért ne tennéd meg?
Magadért!
Azért mert megérdemled!
 
Ebben a könyvben pedig sok-sok ötleted, receptet fogsz találni mindehhez.
 
  

A könyv fülszövege, a Molyos értékelés, egyéb olvasói véleményekkel és idézetekkel itt érhető el.

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2006
Fordító: Csáki Judit
Eredeti cím: French Women Don't Get Fat - The Secret of Eating for Pleasure

Szerző: Taxina  2011.01.14. 21:38 Szólj hozzá!

Címkék: életmód athenaeum byblos taxina mireille guiliano

A bejegyzés trackback címe:

https://byblos.blog.hu/api/trackback/id/tr982584412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása