E könyv minden nő számára hasznos útmutató. Ezt forgatva kiderül, hogyan álljunk helyt az üzleti életben, miközben teljes életet élünk, élvezve annak minden percét.

Mireille Guiliano: A francia nők karriert csinálnak - Munka, értelem és érzelem

Athenaeum Kiadó

 

 

Mireille Guiliano nevét ma már sokan íróként ismerik, pedig ő egyike a világ azon női menedzsereinek, akik az üzleti élet farkastörvényei között is megőrizték nőiességüket és emberségüket. Persze ez biztosan nem egyedi, ezt minden bizonnyal sokan mások is elérték, mégis, alig hallani olyanokról, akik mindezek révén stílust és márkajegyet teremtettek volna önmagukból.

Neki ez is sikerült.

Ma már őt tekintik a francia női bölcsesség legfőbb papnőjének.

Első találkozásom az írónővel a Magyarországon is megjelent legelső, „A francia nők nem híznak” című könyve révén történt.

Bár a táplálkozás, életmód, fogyókúra triumvirátusa erősen elcsépelt és sablonos ma már, neki sikerült úgy formába önteni tapasztalatait és tanácsait, ami élvezetes olvasmánnyá tette a könyvet.

Az Atheaneum Kiadó által 2010-ben megjelentetett „folytatás”, „A francia nők karrier csinálnak” folyatja ezt a vonalat, így akik megszerették az írónőt, most sem csalatkoznak. A könyv alcíme – Munka, értelem és érzelem – hűen visszaadja mindazt, amire az olvasó számíthat. Olyan olvasmányélménnyel gazdagodhatunk e könyv által, amely az üzleti és marketing kérdések, illem, etikett, protokoll világa mellett praktikus és kivitelezhető életvezetési okosságokkal látja el az olvasót, amelyek révén bárki harmonikusabbá teheti hétköznapi miliőjét.

Megismerhetjük Mireillet az elismert menedzsert, a munkaadót, a marketing- és kommunikációs szakembert, a világpolgárt. Meg Mireillet a finom és érzékeny nőt, az asszonyt, aki próbál egyesúlyt teremteni élete minden területén, aki igyekszik szellemileg és testileg egyaránt kiegyensúlyozott életet teremteni.

Szerencsés és rendkívüli élete volt (van), mégis már korán megtanulta, hogy semmit sem ér a pénz, az üzleti siker, a csili-vili élet, ha az ember nem boldog. Az élet savát-borsát azok az apró trükkök adják, amelyek megszínesítik a mindennapokat, amelyek elégedetté és boldoggá tesznek. … s ezek néha hihetetlen apróságok.

Persze felvetődhet a kérdés, hogy mennyiben adaptálhatók egy, mondhatni, világszínvonalú és persze világszínvonalon élő üzletasszony praktikái a mi hétköznapjainkba?

Hisz’ ég és föld választja el a két világot.

Ő azonban át tudja adni úgy a tudását, tapasztalatait, hogy többségénél fel sem merül, hogy nem kivitelezhető a mi hétköznapjainkban.

Persze neki sok-sok olyanban is része volt, amiben sokaknak egy egész életben sem adatik meg, mégis, ezek a sztorik nem teszik hiteltelenné a leírtakat, inkább kuriózumként hatnak.

Amint azt már megszokhattuk Mireille-től, ebben a könyvben is kapunk néhány ízletes és különleges receptet; ezúttal komplett menü formájában.

Mireille Guiliano könyveit azért is szeretem, mert sugárzik belőle az optimizmus és az az elegancia és báj, amit ez a hölgy képvisel. Jól ír, jól felépített, gondosan megszerkesztett kiadvánnyal van dolgunk. Szívesen fogom kezembe a könyveit.

Ez a könyv pedig egészen különleges.

A leírtakon keresztül olyan üzleti, marketing, kommunikációs, kapcsolatteremtési és életvezetési ismeretek és ötletek birtokába is juthatunk, amelyek így csokorba szedve nem lelhetők fel a legjobb szakmai könyvekben sem.

Bár a könyv 2009-es megjelenését követően hamar – 2010-ben – kiadásra került magyar nyelven is a könyv, nálunk azért még mindig újdonságnak tekinthető.

Mégis, máris itt a folytatás. Mireille Guiliano „A francia nők nem híznak” című remeke „munkafüzete” 2010. áprilisában jelent meg Franciaországban, s csak bízhatunk abban, hogy az Atheaneum jóvoltából ez a könyv, vagyis az írónő élete újabb mozaikjaival tarkított, a mintegy 150 egyszerű és nagyszerű receptet tartalmazó Szakácskönyv is hamarosan megjelenik a magyar könyvesboltok polcain.

A könyv fülszövege, a Molyos értékelés, egyéb olvasói véleményekkel és idézetekkel itt érhető el.

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2010
Fordító: Farkas Veronika
Eredeti cím: Women, Work and the Art of Savoir Faire; Business sense and Sensibility

Szerző: Taxina  2011.01.26. 21:19 Szólj hozzá!

Címkék: üzlet karrier életmód byblos taxina mireille guiliano

A bejegyzés trackback címe:

https://byblos.blog.hu/api/trackback/id/tr482616657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása