"... minden ember azzal a lehetőségekkel és képességekkel rendelkezik, melyekre szüksége van ..."

Az NLP-ről sokfelé sokmindent olvasni. Akármit is találsz róla, kutass tovább, s ha jót akarsz magadnak, ne hagyd ki!

Ez a könyv bevezethez az NLP világába, s egyben módszertannal is ellát. Kézikönyv a sikeresebb mindennapokhoz.

Harry Alder – Beryl Heather: NLP in 21 Days – A Complete Introduction and Training Programme

A neuro-lingvisztikus programozás (NLP; idegi-nyelvi programozás) egyrészt tapasztalatokra épülő konkrét pszichológiai, pszichoterápiás és kommunikációs technikák rendszere

Az NLP  hasznos lehet készségek ki- vagy továbbfejlesztésére, a képességek hasznosabb, hatékonyabb alkalmazására. Hasznos lehet nem kívánatos szokások, beidegződések elhagyására, megváltoztatására. Emellett az NLP akár terápiás módszerként is alkalmazható; kiválóan a fóbiák, félelmek, betegségek, pszihoszomatikus tünetek, traumák, depressziók és személyes kapcsolati problémák kezelésére.

A könyv 21 napra adagolva vezeti be a könyv az olvasót az NLP világába; a nyelvhasználat, testbeszéd, viselkedés, kapcsolatteremtés, a tudatállapotod szabályozását, élmények, negatív tapasztalatok feldolgozásának, stb. közvetlenebb, problémamentesebb világába.

Pozitívuma a könyvnek, hogy olvasmányos, élvezetes még az elméletibb részeknél is, rendszeresen visszautal, visszacsatol már "átvett" részekre, s emellett jó példákat, gyakorlatokat hoz egyes helyzetekre. Az olvasmányosság a stílus mellett köszönhető az ún. E-Prime technikának is, amely az angol nyelvre oly jellemző szenvedő szerkezet helyett az NLP alkalmazásában is előnyös cselekvő szerkezetet használja a szövegezés során.
Szuperjó volt.

S hogy 21 nap elegendő-e az NLP elsajátításához?

Egyértelműen nem. 21 nap ahhoz elegendő, hogy az NLP 21 fejezetre tagolt részeivel megismerkedhessünk, megtaláljuk, felismerhessük mindazt, ahol haszonnal alkalmazhatjuk ismerteinket. Az alkalmazás sikere azonban gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás eredménye lehet. Maga a technika nem olyan, hogy ha megtanuljuk az elméletet, akkor fogjuk tudni alkalmazni a gyakorlatban is. Az NLP olyan technika, amely igényelheti az "alany" gondolkodás- és látásmódjának átalakítását is.  ... ezután jöhet majd az "éles gyakorlás".

Szóval elolvastam - első alkalommal. ... és most folytatom az újraolvasással.

Ez a könyv ma még nem érhető magyar nyelven. Ez azonban ne szegje kedvét senkinek, aki csak egy kicsit is tud angolul. A könyvet kellemesen érthető  angolsággal írták, bőséges szókinccsel, s az E-Prime-nak köszönhetően pontosabb, egyértelműbb kifejezésmód révén az angolban kevésbé jártasak számára sem okozhat gondot a könyv mondanivalójának megértése.

Miközben kutakodtam néhány hasznos link után, igencsak hasznos oldalakra bukkantam. A hotdog.hu oldalon valaki (sajnos nem találom, hogy ki) elkezdte feldolgozni a könyvet magyar nyelven. A megtalálható részeket itt olvashatod, s ezáltal bepillantást nyerhetsz a könyv módszertanába is.

NLP módszer 1.

NLP módszer 2.

 

A könyv fülszövege, a Molyos adatlapja itt olvasható.

Szerző: Taxina  2011.07.30. 06:17 Szólj hozzá!

Címkék: angol képességfejlesztés készségfejlesztés nlp byblos taxina humánterápia

A bejegyzés trackback címe:

https://byblos.blog.hu/api/trackback/id/tr933111016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása